vasárnap, január 19, 2020

 

NYÍLT NAPOK 

2020. január 16.

9:00

 

SZALAGAVATÓ 

2020. január 17.

16:00

 • Gólyaavató a Szakiban
  Most már Ők is vérbeli Szakisok!:)
 • Alapítványi Bál
  A szép nyári napok jegyében...
 • Előadás a sertéstenyésztésről.
  A Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetsége szervezésében.
 • AGRYA U20
  Diákjaink Budapesten jártak...
 • 2019-es március 15-i Ünnepi műsorunk
 • Állategészségügyi OSZTV
  Miénk a második és az ötödik hely is!
 • Iskolai Karácsony
  Köszönjük ezt a csodálatos műsort a 10.K-nak és osztályfőnöküknek, Juhász Jánosnak!
 • Karácsonyi Karaoke Party
 • II. Országos Állategészségügyi Verseny
  A II. Országos Állategészségügyi Versenyen a SENIOROK 8. helyezést, a SZAKI ÁSZAI 2.0 9. helyezést ért el. – Cintia Tóth, Vanda Jankovics, Terbe Noémi, Will Kornélia, Dávid Bohner és Gábor Grizák
 • Kalocsai állatmenhely
  Az állategészségügyi- és a mezőgazdasági technikus tanulóink Kalocsán jártak az Összefogás az állatokért Alapítvány telephelyén.
 • Georica Alapítványunk Ökocirkáló pályázat
  Georgica Alapítványunk Ökocirkáló pályázata II. helyezést ért el. Köszönjük a kiskunhalasi Tesco vásárlóinak, akik ránk szavaztak!

 


A gyakorlat 3 hetet vett igénybe, ami nagyszerűen telt el. Legfőképpen a nyelvtanulás miatt jelentkeztem, hogy bővíthessem német tudásomat és hogy megismerhessem a külföldi állattartási és mezőgazdasági technológiákat. 
Az első hetet a grabnerhofi szakiskolában töltöttük el. Itt leginkább tanulmányi kirándulásokon vettünk részt. Nagyon tetszett a sok túra. Ide értem: a 3000 m magas dachsteini gleccser túrát, valamint az iskola menedékházához vezető természetjáró utunkat, ami kb. 1800 m magas volt, és a sóbányában lévő barangolásunkat is.
A legjobban a Wasserbauer cég önetető robotja tetszett. A cég rövid előadást tartott történetéről az alakulásától napjainkig, ami közzel 30 évet ölel át. Általában ezek a nagyszerű programok délutánig eltartottak, majd pihentünk egy kicsit és az iskola focipályán fociztunk estig.A második és a harmadik hetet a gazdáknál töltöttük el, ahol besegíthettünk a család napi munkájába. A családoknál magunkra voltunk utalva, mivel ők nem beszéltek magyarul, ezért mi az angol vagy a német nyelvet használtuk. A családok nagyon kedvesek voltak. Az én gazdám Ardningban élt családjával egy kis faluban. Itt töltöttem el egyedül a hátra lévő két hét gyakorlatomat. A család állattartással, pontosabban szarvasmarha tartással és fakitermeléssel foglalkozik. A napjaim nagyrészt a családfővel töltöttem. Megtanultam új takarmányozási technikákat, új betakarítási módokat, valamint betekintettem a favágás és a fa feldolgozás fortélyaiba is.
Gyorsan eltelt az első hét. Ezt követően csoportunk a Putterersee nevű tónál tanáraink segítségével tudott találkozni, itt mindenki beszámolt arról, hogyan érezte magát az első hét elteltével. A gazdám Péter 40 éve önkéntes tűzoltó, és nagy barátja a helyi tűzoltóság vezetőjének, így bepillantást nyerhettem a helyi laktanyába is. A családdal nagyon jó kapcsolatot alakítottam ki. Ebben a három hétben a 15 főből álló kis csapatunk is nagyon összekovácsolódott, illetve nagyon sok új élménnyel és tudással lettem gazdagabb!
Minden diáktársamnak ajánlom, ha ilyen lehetőség van a szakiban, akkor éljenek/éljetek vele.

Gyömbér Bence 12.K

 

„Számomra ez egy nagyon jó lehetőség volt, amit kár lett volna kihagyni. Először éreztem úgy, hogy végre volt értelme annak a rengeteg energiának, amit a nyelvtanulásba fektettem. Rengeteg új szót és szakkifejezést tanultam, ami későbbiek során bármikor hasznomra válhat. Hiába van nyelvvizsgám, ezeket a dolgokat csak élesben lehet eltanulni. Úgy gondolom, hogy nagyon jól helyt álltam és köszönöm a lehetőséget!” (Kasza Tibor, végzett diákunk)

 

„Tanulságos volt. Nagyon jól éreztem magam, így utólag az idő megszépítette még a rosszakat is. Úgyhogy, ha visszagondolok, csak jó emlékem van róla. Sokat tanultam minden téren. Nagyon sokat gyakorolhattam a nyelvet is, aminek a későbbiekben még biztosan hasznát vehetem. Élveztem az egészet és köszönöm, hogy kimehettem. ” (Kasza Bence 12.K)


„Számomra ez egy nagy kihívás volt. Egy idegen országban, idegen helyen, egyedüli lányként egy olyan családnál, akiknek a nyelvét idáig alig-alig beszéltem, viszont mégis sikerült a saját korlátjaimat átlépve megértetni magam. Rengeteg pozitív élménnyel, tapasztalattal, tudással gazdagodtam, a vége felé már-már családtagként kezdtek viszonyulni hozzám, legfőképp Monika a háziasszony, aki mellesleg nekem is a szívemhez nőtt. Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget! Remélem a jövőben lesz még alkalmam visszamenni ehhez a családhoz!” (Rendek Dóra 12.K)


„Ausztriai gyakorlat és egyben kirándulás, rengeteg tapasztalatot adott számomra. Sok új ismerettel, információval lettem gazdagabb, amit a jövő folyamán kamatoztathatok. Ez a pár hét kiválóan alkalmas volt arra, hogy jobban megismerjem önmagam és kilépjek a komfort zónámból. Gyönyörű, olyan helyeket láthattam és járhattam, ahol eddig még nem volt lehetőségem. Új embereket ismerhettem meg, új barátokra találtam. Az ott szerzett élményeket és tudást már senki nem veheti el tőlem!!! Köszönöm a lehetőséget!” (Huber Zsanett 12.K)

 

Akikre büszkék vagyunk

Terbe Noémi a Állattenyésztő és állategészségügy technikus OSZTV-n második helyezést ért el.

Terbe Noémi- Állattenyésztő és állategészségügy technikus OSZTV 2. hely

A 2019-es év tanára Juhász János

Az év tanára: Juhász János

a 2019-es év tanára: Juhász Zoltán

Az év tanára Juhász Zoltán

A 2019-es év tanára: Kasziba Gábor.

Az év tanára: Kasziba Gábor

Szakál Lászlónak Magyarország Agrárminisztere Elismerő oklevelet adományozott a pedagógusnap alkalmából

Szakál László elismerő oklevelet kapott

Berta Lászlónak 2016-ban munkája elismeréseként pedagógusnap alkalmából oklevelet nyújtott át

Berta László miniszteri elismerő oklevelet kapott

Juhász János

Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe.(Babits Mihály)

Tovább
Török Norbert
Török Norbert

"A tanítás csak információt tölt a fejekbe, de a nevelés: növel. Nem mennyiséget ad, hanem minőséget. Segít egy rózsának igazi rózsává válni. És egy gyereknek megtalálni és kibontani önmagát." Müller Péter

Tovább
Varga Ferenc
Varga Ferenc

"A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze."
Szent-Györgyi Albert  

Tovább

 

AM Kelet-magyarországi Agrárszakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

OM: 027986

6440 Jánoshalma, Béke tér 13.
Tel.: 77/401-028,

email: suli@vmaszk.hu

 

 Amennyiben támogatni szeretné a Georgica alapítvány célkitűzéseinek megvalósítását,kérjük ajánlja fel adója 1%-át:

Számlaszám: 10402348-50526681-76801009

Adószám: 18269143103