csütörtök, június 04, 2020
 • Levizsgáztak Gazdáink is! Gratulálunk!
 • Köszönjük szépen a maszkokat!!!
  Zámbó Balázs segítette a vizsgázókat, a megfelelő védőeszközök felajánlásával:)
 • Szalagavató
  2020. január 17.
 • Beiskolázási kódok
 • Gólyaavató a Szakiban
  Most már Ők is vérbeli Szakisok!:)
 • Alapítványi Bál
  A szép nyári napok jegyében...
 • Előadás a sertéstenyésztésről.
  A Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetsége szervezésében.
 • AGRYA U20
  Diákjaink Budapesten jártak...
 • Állategészségügyi OSZTV
  Miénk a második és az ötödik hely is!
 
 • Megkezdődtek a gyakorlati vizsgák:)
  Hajrá Srácok!
 • Köszönjük szépen a felajánlást!!!
 • III. Országos Állategészségügyi Versenyen
  A III. Országos Állategészségügyi Versenyen: Balázsevics Noémi, Hintersehr Emma, Rezsneki Georgina Dávid Bohner és Gábor Grizák
 • Március 15.
  A nagy március nagy Ifjúságának örökösei, A szabadságot, amit ők kivívtak, Nektek kell békében megőrzeni! Bartók Lajos
 • Szalagtűzés
 • Iskolai Karácsony
  Köszönjük ezt a csodálatos műsort a 10.K-nak és osztályfőnöküknek, Juhász Jánosnak!
 • Karácsonyi Karaoke Party
 • Kalocsai állatmenhely
  Az állategészségügyi- és a mezőgazdasági technikus tanulóink Kalocsán jártak az Összefogás az állatokért Alapítvány telephelyén.

 

 

    A jánoshalmi AM ASZK (AM Kelet-magyarországi Agrárszakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium) és a kézdivásárhelyi Apor Péter Szaklíceum közösen adta be a „Határtalanul! HAT-19-02 Együttműködés középiskolák között” pályázatot, „Gépészkedjünk határtalanul!” címmel.

A projektben a két iskola - elsősorban gépész - tanulói utazhatnak a másik iskola megismerésére külföldre, illetve az együttműködés produktumaként minden diák egyedi kulcstartót készít fémmegmunkálással.

    A csereutazás előtt a jánoshalmi diákoknak előkészítő órát tartottunk a Magyarország határain kívül élő magyarság történelméről, jelenéről, társadalmi helyzetéről, különös tekintettel Erdélyre és Kézdivásárhely környékére. Emellett részletesen felvázoltuk a pályázaton belül megvalósuló tevékenységeket is.

 1. szeptember 23. és 27. között 40 kézdivásárhelyi tanuló érkezett hozzánk három fő pedagógussal . Az ismerkedési estre a Király lovastanyán került sor, itt szállásoltuk el külhoni vendégeinket. Az est folyamán a diákok megismerték iskolánk történetét, képzéseinket, találkozhattak tanulóinkkal. Másnap pedig a reggelit követően megtekinthették intézményünket és a kollégiumot, bepillantást nyerhettek diákjaink mindennapi életébe. Majd Jánoshalma város főterén a katolikus templomot csodálhatták meg. Ezután a csoport a kisszállási Szalagro Kft telepére látogatott, ahol a mezőgazdasági erő- és munkagépeket néztünk meg, majd tovább utaztunk Mórahalmára.. A délutánt a mórahalmi Termálfürdőben töltöttük, ami nagyon nagy élményt jelentett az erdélyi diákoknak.

     Szerda délelőtt a tanüzembe látogattunk, hét, egyenként 5-6 fős csoportra osztottuk a 40 külhoni diákot és forgószínpadszerűen próbálhatták ki a lábbal hajtható gokart traktort, a John Deere vezetését, a tárcsázást, a tolatást, a káposzta savanyítását és a szőlő szedését, műhelyben forgácsolhattak. Ebéd után az Axiál Kft szervízmérnöke fogadott bennünket, aki bemutatta a bajai telephelyet. A külhoni tanulók nagyon örültek a kapott Axiálos sapkáknak és a kulcstartóknak.

     Csütörtökön a reggelit követően a Renner Bt üzemcsarnokaiba és gyakorló helyére mentünk, ahol a legnagyobb érdeklődést a számítógépes vezérlés és a laboratóriumban bemutatott szakításpróba váltotta ki az erdélyi csoportnál. Az ebédet a keceli Pintér Művek bemutatása és a Haditechnikai Parkban eltöltött szabad program követte. A Pintér Művek munkatársa rávilágított, ők csak rendelésre dolgoznak és az elkészült robusztus méretű termékek titkosak egészen a vevő kéréséig, illetve az alkatrész beszereléséig, végső felhasználásig. Nagyon örültünk, hogy betekintést nyerhettünk az üzemükbe.

Este a búcsúestre kijöttek az erdélyi csoporthoz a jánoshalmi tanulók és tanáraik is. A két iskola tanulói beszélgettek, ping-pongoztak, csocsóztak, billiárdoztak, valamint egymás ellen fociztak a szurkoló diákok népes táborának biztatása közben. Megfogadtuk, az áprilisi újbóli találkozásra felkészülünk a visszavágóra!   

      Pénteken reggeli után a kézdivásárhelyi iskolai csoport elindult haza.

    Az erdélyiek visszajelzései alapján nagyon jól érezték magukat, tartalmas és szórakoztató volt számukra az anyaországi utazás. Egy kialakulóban lévő testvériskolai kapcsolat reményében nagyon várjuk az áprilisi utazást, amikor mi megyünk ki meglátogatni az ő iskolájukat, gyakorló helyeiket és Erdélyt.

    Végül szeretném megköszönni főigazgató úrnak és az Apor Péter Szaklíceum igazgatójának támogatását az együttműködésben, minden külhoni és hazai kollégának, aki részt vett a szervezésben és a lebonyolításban; különösen Lakatos Zoltán tanár úrnak az erdélyi iskola ide utazásának nem egyszerű megszervezéséért.

 

Maráczi Mónika

(AM ASZK)

   

Akikre büszkék vagyunk

Terbe Noémi a Állattenyésztő és állategészségügy technikus OSZTV-n második helyezést ért el.

Terbe Noémi- Állattenyésztő és állategészségügy technikus OSZTV 2. hely

A 2019-es év tanára Juhász János

Az év tanára: Juhász János

a 2019-es év tanára: Juhász Zoltán

Az év tanára Juhász Zoltán

A 2019-es év tanára: Kasziba Gábor.

Az év tanára: Kasziba Gábor

Szakál Lászlónak Magyarország Agrárminisztere Elismerő oklevelet adományozott a pedagógusnap alkalmából

Szakál László elismerő oklevelet kapott

Berta Lászlónak 2016-ban munkája elismeréseként pedagógusnap alkalmából oklevelet nyújtott át

Berta László miniszteri elismerő oklevelet kapott

Berta László
Berta László

„Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni, hogy hogyan érezték magukat szavaidtól.” (Carl William Buechner)

Tovább

Pályázat - logók

 

AM Kelet-magyarországi Agrárszakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

OM: 027986

6440 Jánoshalma, Béke tér 13.
Tel.: 77/401-028,

email: suli@vmaszk.hu

 

 Amennyiben támogatni szeretné a Georgica alapítvány célkitűzéseinek megvalósítását,kérjük ajánlja fel adója 1%-át:

Számlaszám: 10402348-50526681-76801009

Adószám: 18269143103