Diákjaink Szerbiában

A Déli Agrárszakképzési Centrum, Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 43 tanulója és 3 tanára Fodor Zita és Sári Éva tanárnők, Zámbó Gábor tanár úr, 2022. március 07-én a Rákóczi Szövetség pályázatán nyert pénzből Szerbiába utazott.

Ezt a hétfői napot 6.50 –es találkozással az iskolában gyülekezve kezdtük meg. Nagy izgalommal vártuk az indulást. 7.00-kor pontosan elindultunk és 8.30-kor megérkeztünk Szabadkára, ahol megnéztük a központban található Városházát, a Fő teret és a Színházat.

Utunk ezután Palicsra vezetett, ahol tanulóink hatalmas kíváncsisággal bevetették magukat a Vadasparkba, majd megnéztük a palicsi tavat is.

A következő megálló Topolya volt.  Testvériskolánkba, a Topolyai Mezőgazdasági Iskola és Diákotthonba és annak tanüzemébe látogattunk. Kedves fogadtatásban részesültünk. Bemutató filmet néztünk meg az iskoláról, majd a tanüzem területét tekinthettük meg.

A nap utolsó állomása Bácskossuthfalva volt, ahol megtartottunk rendhagyó március 15-i forradalomra emlékező műsorunkat a Kossuth parkban. Fodor Zita és Sári Éva tanárnők, Zámbó Gábor tanár úr, Lakatos Zalán 11.K osztályos tanuló, valamint a 9.K és 9.M osztály diákjai koszorút helyeztek el Kossuth Lajos mellszobránál iskolánk vezetősége, tanári kara és iskolánk diákjainak nevében,  a délvidéki magyarság egyik központi megemlékező helyén az 1848-as forradalom és szabadságharc 174. évforduló alkalmából.

Köszönjük szépen a lehetőséget.

Jánoshalma, 2022. 03. 17.

Fodor Zita, Sári Éva
osztályfőnökök