Ismét megrendezésre kerültek iskolánkban a Jánoshalmi Szüreti Napok

A COVID járvány ugyan alaposan átírta a rendezvénynaptárat az elmúlt időszakban, de nagy örömünkre szeptember 17-18-án sikerült megtartanunk a 2021. évi Jánoshalmi Szüreti Napokat, melyet immár hetedik alkalommal rendezett meg iskolánk a jánoshalmi Gazdakörrel, Jánoshalma Város Önkormányzatával és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal jánoshalmi Járási Hivatalával közösen. A rendezvény a hagyományos szüreti expo és a jánoshalmi napok ötvözéséből született, és a termények kiállításán és megáldásán túl számtalan szakmai és szórakoztató programot foglalt magába, amik iskolánkban és Jánoshalma főterén kerültek lebonyolításra.

A rendezvény fővédnökségét Font Sándor úr országgyűlési képviselő, a mezőgazdasági bizottság elnöke, illetve térségünk országgyűlési képviselője, Bányai Gábor vállalta, aki személyes jelenlétével is megtisztelt bennünket. A kiállításon részt vettek többek között megyei elöljárók, a járás településeinek polgármesterei, képviselőtestületeinek tagjai, a társintézmények vezetői, a vajdasági testvértelepülések képviselői, Jánoshalma iskoláinak – köztük temészetesen a Szaki – tanárai és diákjai, és nem utolsósorban a környékbeli vállalkozások képviselői, kiállítók, a szakmai fórumra megjelent gazdák és mezőgazdasági vállalkozók.

A rendezvényt Taskovics Péter, iskolánk igazgatója és Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője nyitották meg, a műsort a Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola népi ének szakkörének tagjai, a Pacsirták előadása is színesítette. A megnyitó után a jánoshalmi Gazdakör szakmai fórumán vehettek részt az érdeklődők, ahol számos neves szakember előadását hallhatták különböző mezőgazdasági témakörökben. Délben lehetőség volt szüreti ételek kóstolójára, a délutánt a Hunyadi János és a Szent Anna iskolák diákjainak műsora és Meseszínház színesítette.

A különböző kiállítások (Gazdakör, vadászati-, kisállat-, díszmadár-, kézműves kiállítás), a cégek és iskolák bemutatói, az állásbörze, a kézműves foglalkoztató, a Gokart-traktor és az egészség-sarok egész nap látogatható volt, a kisgyerekek számára játék-sarokkal, légvárral és népi játszótérrel is készültünk. Az esti koncertek a főtéren kerültek megrendezésre. A szombati nap fő eseménye a káposzta főző verseny volt, melyet a Madarasi Fúvószenekar fellépése színesített. A főtéren délutántól gyerekműsorokon és koncerteken vehettek részt az érdeklődők, este 7 órától pedig szüreti táncos mulatság kezdődött a Szaki udvarán.

Köszönjük minden szervezőnek, résztvevőnek és látogatónak, aki jelenlétével színesítette az idei évi Szüreti Napokat, és segített abban, hogy ismét egy tartalmas és szakmailag is előremutató rendezvényben lehetett részünk.