Mozogjunk!

Helyes testtartás és testkép kialakítása a fiatalok körében

A Tesco Global Zrt vállalat „Ön választ, mi segítünk” pályázati kiírása a helyi civil kezdeményezéseket támogatta. A kiskunhalasi Tesco áruház három legjobbnak ítélt programja közé sikerült bekerülnie a Georgica Alapítvány pályázatának is, amelynek keretében új sporteszközöket telepítettünk a Szakiskola udvarára. Célunk az egészséges életmód népszerűsítése a mindennapi testmozgáson keresztül elsősorban a középiskolás korosztály körében, de az iskola udvarán megrendezésre kerülő rendezvényeken családok, barátok, ismerősök, dolgozók is kipróbálhatják a „mini fittness parkot”.

Az eszközök beszerzése előtt a terep előkészítése bizonyult a legnehezebb feladatnak. Az uniós szabályoknak megfelelően kellett az alapzatokat kiásni, amit tanulóink közösségi szolgálat keretében végeztek el. A függeszkedő állványt és a lépegető tuskókat a Kerti Játék Kft helyi vállalkozás szakemberei gyártották le és telepítették. A mezítlábas ösvény kereteit már tanulóink töltötték fel különböző anyagokkal Varga Ferenc tanár úr irányításával.

A sporteszközök helyes használatát diákjaink gyorsan megtanulták. Kollégistáink minden nap kinyújthatják izmaikat, a tipegőkön végig sétálva egyensúlyozhatnak, a mezítlábas ösvényen talpukat masszíroztathatják. A szabadban mozgással eltöltött idő csökkenti az ülőmunka káros hatásait és nem kell kimenniük a városba se.

Köszönjük a támogatást a Tesco Áruháznak, az eszközök precíz kivitelezését és telepítését a Kert Játék Kft-nek, a megvalósításhoz szükséges anyagokat és szolgáltatásokat az iskolának, a munkát diákjainknak.

Maráczi Mónika