OSZKTV megyei fordulójában a szakis diákok!

Rácskai Zoltán Valentin, felkészítőjük Juhász János tanár úr, Rávai Kristóf

Intézményünk szakközépiskolai képzésében résztvevő tanulói, már több éve szerepelnek a Suliszerviz Oktatási és Szakértői Iroda szervezésében megrendezésre kerülő OSZKTV-n (Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny) humán tantárgycsoport (történelem-magyar) kategóriában. Ebben a tanévben is nagy elánnal készültek a versenyre, amely a hagyományokhoz híven három fordulóból állt.

A vírushelyzet azonban kedvezőtlenül hatott a versenyre, ugyanis az iskolai forduló még lebonyolításra került az intézményben (5 diákunk vett részt rajta, akik közül ketten tovább is jutottak a következő fordulóba), viszont a 2020. március 20-ára tervezett regionális fordulót elhalasztották.

A fokozódó járványügyi kockázat miatt bizonytalanná vált a verseny folytatása, de az idő múlásával és a helyzet javulásával a szervezők a verseny folytatása mellett döntöttek, igaz nem a megszokott formában és helyszínen, hanem minden továbbjutott tanulónak saját iskolájában, online formában zajlott le a második (regionális) forduló 2020. október 9-én.

Az ország 7 régiójából, 73 továbbjutott tanuló közül a következő eredményeket érték el diákjaink saját régiójukban és országosan:

Rácskai Zoltán Valentin: 11. A osztályos tanuló 8. helyezést ért el (országos 22. hely)

Rávai Kristóf: 11. B osztályos tanuló pedig az 5. helyen zárta a versenyt. (országos 19. hely)

A képen felkészítőjükkel Juhász János tanár úrral láthatóak.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőjüknek!