Rácskai Zoltán Valentin a WorldSkills-Shanghai 2022 Nehézgép-szerelő verseny előválogató versenyén

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében került megrendezésre a WorldSkills – Shanghai 2022 Nehézgép – szerelő versenyszám előválogató versenye 2021. június 18 – án Gödöllőn, melynek szakmai koordinátora a Mezőgazdasági Eszköz – és Gépforgalmazók Országos Szövetsége volt. A verseny helyszínét a Magyar Agrár – és Élettudományi Egyetem biztosította a Mérnökinformatikai Központban, melynek szakmai támogatója idén is az Axiál Kft. volt.

Az előválogató verseny idén az egyetlen lépcsőfoka a nemzetközi versenybe való bekerülésnek, hiszen az a tehetséges fiatal, aki az előválogatón az első helyen végez, ő képviselheti hazánkat a WorldSkills – Shanghai 2022. versenyen Nehézgép – szerelő (Heavy Vehicle Maintenance) versenyszámban.

A világversenyen való kiemelkedő szereplés nem csupán anyagi elismeréssel jár, hanem komoly szakmai elismeréssel is, melyet egy egyáltalán nem könnyűnek nevezhető többhetes mentális és szakmai felkészítés előz meg. Ezen a felkészítésen az előválogatón első helyezettként végzett versenyző vehet majd részt. Ez a szakmai elismerés és felkészítés olyan munkaerő piaci előnyökhöz juttathatja a versenyzőt, hogy az sok évig pozitív utóhatással bírhat számára.

A versenyt Viczián Ágnes, a MEGFOSZ projekt felelőse nyitotta meg, ahol köszöntötte a játékosokat, a zsűritagokat, a Kamara képviselőit és minden résztvevőt.

Ezután Karagity István szakmai szakértő is köszöntötte a résztvevőket, és ismertette a versenynap menetét.

A versenyfelhívásra 7 tehetséges fiatal jelentkezett, akik 4 versenyszámban, több fordulóban mérték össze tudásukat. A délelőtt folyamán 4 versenyző, délután pedig 3 versenyző végezte el a feladatokat, amelyeknek sorrendje sorsolással került kialakításra. A feladatok elvégzésére a versenyzőknek 40 perc állt rendelkezésükre, melyet a szakmai zsűri tagjai felügyeltek.

A szakmai zsűri tagjai:

  • Kis Pál (Auditker Kft.) zsűrielnök
  • Dr. Bense László (MATE) zsűritag
  • Dr. Gárdonyi Péter (MATE) zsűritag
  • Karagity István feladatíró

Az előválogató verseny eredményhirdetésére a MEGFOSZ szakmai rendezvényén került sor 2021. június 23 – án Gödöllőn, a Magyar Eszköz – és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum Tudástranszfer Központjában.

Forrás: https://agrargepesz.hu/cikkek/hirek/worldskills-shanghai-2022-nehezgep-szerelo-versenyszam-elovalogato-verseny