Újra az ország élmezőnyében a jánoshalmi gépészek

Kiválóan teljesítettek 11.K osztályos mezőgazdasági gépésztechnikus tanulóink a „Legyél Te is Agrárgépész” (LETIA) Országos Bajnokságon. Két csapatunk jutott a legjobb három csapat között a döntőbe, amely már önmagában is fantasztikus eredménynek számít, majd a döntőben az első és a harmadik helyezést szerezték meg diákjaink.

1. helyezett: Amatőr Gépészek

Csapattagok: Nagy József, Tarnai Tamás, Zsigó Bence, Kovács Krisztián Vukovics Gergő

3. helyezett: Szakisokk

Csapattagok: Wéber Balázs, Győri Balázs, Farkas Sándor, Zsámboki Szabolcs, Farkas Aurél

Egyébként az idei versenyre 23 csapat nevezett, akik szeptember vége óta folyamatosan teljesítették a feladatokat. Az országos pandémiás helyzetre való tekintettel a gyakorlati feladatokat is online módon kellett végrehajtaniuk, vagy videó formájában beküldeniük. A döntőbe jutott csapatok számát is korlátozták, a 6 helyett most csak 3 csapat juthatott be. A döntőt Baján rendezték 2021.április 15-én, és eredetileg személyes jelenléttel szerették volna megtartani, de a járványügyi korlátozások sajnos ezt sem tették lehetővé, így online módon került rá sor. A feladatok között szerepelt többek között napi karbantartás, sematikus rajz készítése, kvíz és kreatív vers készítése is, melyeket diákjaink kiválóan teljesítettek.

  • A verseny szakmai zsűrije
  • Bagdán Boglárka – Agrárminisztérium Agrárszakképzésért Felelős Helyettes Államtitkára
  • Dr. Szabó István Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem, Oktatási és nemzetközi rektorhelyettese
  • Kis Pál – MEGFOSZ alelnöke és az Auditker Kft. ügyvezetője
  • Dr. Medina Viktor – a MEGFOSZ igazgatója
  • Simon Attila – az MKB Pénzügyi Csoport képviselője, a bank Agrárium Főosztályának és az MKB Agrárpartner Program szakmai vezetője
  • Pap Lajos – a PapAgro Kft. ügyvezetője
  • Lovas József – KITE Zrt. vevőszolgálati igazgatóhelyettese

Szívből gratulálunk a versenyzők felkészítő tanárának Juhász Zoltánnak és természetesen versenyző diákjainknak a kiváló eredményhez!