vasárnap, január 19, 2020
 • Iskolai Karácsony
  Köszönjük ezt a csodálatos műsort a 10.K-nak és osztályfőnöküknek, Juhász Jánosnak!
 • Karácsonyi Karaoke Party
 • II. Országos Állategészségügyi Verseny
  A II. Országos Állategészségügyi Versenyen a SENIOROK 8. helyezést, a SZAKI ÁSZAI 2.0 9. helyezést ért el. – Cintia Tóth, Vanda Jankovics, Terbe Noémi, Will Kornélia, Dávid Bohner és Gábor Grizák
 • Kalocsai állatmenhely
  Az állategészségügyi- és a mezőgazdasági technikus tanulóink Kalocsán jártak az Összefogás az állatokért Alapítvány telephelyén.
 • Georica Alapítványunk Ökocirkáló pályázat
  Georgica Alapítványunk Ökocirkáló pályázata II. helyezést ért el. Köszönjük a kiskunhalasi Tesco vásárlóinak, akik ránk szavaztak!

HATÁRTALANUL!
Erdélyben jártunk iskolánkkal

A jánoshalmi AM ASZK és a kézdivásárhelyi Apor Péter Szaklíceum közösen adta be a „Határtalanul! HAT-18-02 Együttműködés középiskolák között” pályázatot, „Gépészkedjünk határtalanul!” címmel.

A projektben a két iskola - elsősorban gépész - tanulói utazhatnak a másik iskola megismerésére külföldre, illetve az együttműködés termékeként egy gépész naptárt készítünk el közösen az éppen aktuális mezőgazdasági munkákról, a diákok élményeivel színesítve. 2019. április 23. és 27. között 40 Jánoshalmán tanuló szakgimnáziumos és szakközépiskolás tanuló utazott Erdélybe 4 fő pedagógus kíséretében.

Az első napon éjjel indultunk, napközben Vajdahunyad várát és Gyulafehérvárat tekintettük meg, majd megvacsoráztunk és elfoglaltuk Gyergyóújfalun a szállást.
Szerdán Korondon taplászműhelybe látogattunk el, korongoztunk, fazekaskodtunk és vásároltunk. Farkaslakán Tamási Áron, Szejkefürdőn Orbán Balázs sírját koszorúztuk meg. Székelyudvarhelyen cukrászdában fagyiztunk.
Csütörtökön mentünk át Kézdivásárhelyre, az Apor Péter Szaklíceumba. Megnéztük az iskolát, a gépparkot, a műhelyeket, traktoros ügyességi versenyt rendeztünk és egy jót fociztunk. Délután a Nexxon céget, a Haszmann Pál múzeumot és az growest céget tekintettük meg.
A pénteki napon túráztunk, elmentünk a Sugó-barlangba, a Gyilkos-tóhoz, végig sétáltunk a Békás szorosban. Este a táncházban kalotaszegi táncokat tanultunk.
Szombaton hazafelé Kolozsváron Mátyás király lovasszobrát és a Tordai sóbányát néztük meg.
Mindkét út – az erdélyi diákok szeptemberi és a magyar diákok áprilisi útja - nagyon érdekesnek és tartalmasnak bizonyult a részt vevő diákok és tanárok számára, erősítve ezzel is a két iskola testvériskolai kapcsolatának kialakítását. Reméljük, a jövő tanévben is hasonló élményekkel gazdagodhatunk.

Maráczi Mónika

 

AM Kelet-magyarországi Agrárszakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

OM: 027986

6440 Jánoshalma, Béke tér 13.
Tel.: 77/401-028,

email: suli@vmaszk.hu

 

 Amennyiben támogatni szeretné a Georgica alapítvány célkitűzéseinek megvalósítását,kérjük ajánlja fel adója 1%-át:

Számlaszám: 10402348-50526681-76801009

Adószám: 18269143103