Ökocirkáló
(Egészséges életmóddal, egészségmegőrzéssel kapcsolatos kezdeményezés)
Cél: A középiskolás korosztályt a tudatos vásárlásra rávezetni, a kidobott élelmiszer mennyiségét leredukálni. Emellett az egészséges táplálkozáshoz a bioélelmiszerek mindennapi étkezésbe bevonásával a fiatalkori elhízást megelőzni, az elkészült fogások körbekínálásával és megkóstoltatásával szemléletváltásra ösztönözni a diákokat. Az élelmiszer hulladék hasznosítására megépített komposztáló és a konyhakert közös elkészítése is a családok otthonaiban segíti a teljes projekt házi megvalósítását.
Megvalósítás: "Öko"konyha - egyszerű ételek elkészítése szakkörön 10 hátrányos helyzetű diákkal, majd körbekínálása;
Komposztálás - a konyhai felesleg és a hulladék komposztálása az épített komposztálóban;
Biokertészet - a komposzt felhasználása a kertészetben, vegyszermentes termesztéssel;
Visszacsatolás - a kertészetben megtermelt zöldségfélék felhasználása az "öko"konyhán.
Az egészséges, idényszerű ételek népszerűsítése a diákok körében, rászorulókhoz eljuttatása.
|
|
|
|
|