Ballagás 2022

Tisztelt Tanáraink, Vendégeink! Drága Szüleink! Kedves Diáktársaink!


Pár héttel ezelőtt egy kérdéssel fordultak felénk tanáraink. A kérdés így hangzott: „Ki vállalná a búcsúbeszéd megírását és annak elmondását?” Elgondolkodtató kérdés. Valóban itt tartunk? Három, négy vagy öt év után tényleg búcsúzunk?
Mikor először beléptünk az iskola kapuin még gyereknek számítottunk. Most az utolsó napokban már felnőttek vagyunk. Legalábbis papíron.
Ez azt jelenti, hogy példát mutattunk az alsóbb éveseknek. Rendesen viselkedtünk a folyosón, a büfében türelmesen kivártuk a sorunkat. Ránk bízhattak a tanárok a fontosabbnál, fontosabb feldatokat. Természetesen, amikor a padban ültünk éppen és bámultunk ki  ablakainkon ámulva a kint zajló eseményeken akkor valahogy nem tűnt fel, hogy milyen gyorsan telik az idő. Akkor mindig számoltuk a perceket, másodperceket a csengőig, nem is gondolva arra, hogy milyen hamar itt fogunk állni búcsúzva iskolánktól
Hálásak  vagyunk tanárainknak, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy szüleink segítségére legyenek  személyiségünk és tudásunk alakításában. Legalábbis remélem ezzel az indokkal kaptunk mindig olyan sok házit.

Köszönjük a türelmet, és a belénk fektetett energiát. Köszönjük a szakmai gyakorlatok lehetőségét. Köszönjük a külföldi utazásokat. Köszönjük a szakmai versenyekre való felkészítést. Köszönjük, hogy ennyi élménnyel gazdagodhattunk. Egyszer mindannyian boldogan fogunk visszatekinteni az itt töltött éveinkre.

Most búcsúzásképp szeretnénk sok sikert kívánni mindannyiunknak az elkövetkezendő hetekre, a vizsgáinkra, az érettségire. Engedjék meg, hogy beszédemet egy versel zárjam:

Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha,

remény, csalódás, küzdelem, bukás

sírig tartó nagy versenyfutás.

Keresni mindig a jót, a szépet

s meg nem találni ez az élet.

Nem fontos, hogy az országúton

poroszkálva haladjunk, fontosabb

tán, hogy magunk után egy-két

lábnyomot hagyjunk.

Kísérjen az öröm

Kerüljön a bánat

Siker koronázza

További munkádat!!


Köszönjük, hogy itt lehettünk!

Zsámboki Szabolcs, 12.k