Te Szedd! 2023

Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2023

2022. 04. 28-án, pénteken reggel az aulában fél 8-kor gyülekeztek a 9A, a 9B, a 9K és a 9M osztály tanulói osztályfőnökükkel. Kívülálló nem csatlakozott hozzánk. Az TeSzedd! országos szemétszedési akció lebonyolításával kapcsolatos tudnivalók elmondása után kiosztottuk a kesztyűket, a zsákokat, a kötegelőket és a láthatósági mellényeket.

Három különböző útvonalon indultak el az osztályok. A munkavédelmi szabályokat az osztályfőnökök mondták el a tanulóknak a helyszínen.

A 9K osztály Juhász János osztályfőnökkel az Orczy utcát, a Vágóhíd utcát és a Bernáth Zoltán utcát tisztította meg a szeméttől, összesen 9 zsák szemetet gyűjtöttek.

A 9M osztály Stadler Mónika osztályfőnökkel a Deák utcán haladt végig, majd a Bajai temető környékét járta körbe és a Kossuth utcán jött vissza. Ők 5 zsákkal gyűjtöttek.

A 9A osztály Csernák Roland osztályfőnökkel és a 9B osztály Mészáros Andor osztályfőnökkel a napelempark környékén összesen 49 zsák szemetet szedett össze. Nekik kellett kiküldeni még plusz zsákokat, mert gyorsan elfogyott a 10 db.

Az idei szemétszedési akció nagyon sikeres volt! A szakiskola tanulói által összegyűjtött 63 zsák szemetet a Városgazda Kft szállította el.

A szakiskola mint Örökös Ökoiskola, mindig szívesen vesz részt a Te szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért országos akcióban! 

Maráczi Mónika

ökoiskola koordinátor